SÝRY

Jedna z nejlepších věcí je dát si po práci nohy na stůl, otevřít lahev dobrého vína  a na prkénko nakrájet nějaký dobrý sýr. Jenom ve Francii je 500 druhů sýrů, takže jestli chcete zjistit, které jsou vaše oblíbené, nezbývá nic jiného, než ochutnat všechny.

11 položek celkem
47 moliterno di tartuffo nero removebg preview
152,17 Kč bez DPH
175 Kč

Ovčí tvrdý sýr typu pecorino s černým lanýžem. Doba zrání tohoto sýra je 8 měsíců. Sýr obdržel v roce 2016 zlatou medaili World Cheese Award.

Kód: 219
207 comte removebg preview
121,74 Kč bez DPH
140 Kč

Vysoce kvalitní francouzský kravský sýr nasládlé chuti s krystalky soli. 24 měsíců zralý.

Kód: 207
gormino gruyere cave aged 12 months 1S 1506 1 removebg preview
121,74 Kč bez DPH
140 Kč

Kravský sýr vyrobený ve švýcarské oblasti Gruyere. Jedná se o tvrdý sýr z nepasterizovaného mléka, doba zrání je 36 měsíců.

Kód: 210
222 ovci removebg preview
117,39 Kč bez DPH
135 Kč

Polotvrdý jemný kozí sýr, vyroben ve Francii.

Kód: 222
detail Tomme de Brebis removebg preview
113,04 Kč bez DPH
130 Kč

Velmi jemný ovčí sýr, vyrobeno ve Francii.

Kód: 192
Comte removebg preview
86,09 Kč bez DPH
99 Kč

Kravský sýr oříškové až nasládlé chuti.

Kód: 387
gouda removebg preview
86,09 Kč bez DPH
99 Kč

Velmi tvrdá gouda, oranžově zbarvená. Velice výrazné krystalky soli dodají sýru  ostrou chuť. Tato Gouda zraje 3 roky. Na jazyku se rozpustí jako máslo.

Kód: 189
216 natural mimolette removebg preview (1)
77,39 Kč bez DPH
89 Kč

Velmi tvrdý sýr pocházející ze severní Francie. Vyrábí se z kravského mléka za pomoci mezofilních kultur. Hotová sýrová koule váží zhruba 2 kg, sytě oranžovou barvu získává díky...

Kód: 216
195 morbier removebg preview
68,70 Kč bez DPH
79 Kč

Velmi jemný sýr,  s mírným zápachem. Je vyroben ve Francii z kravského mléka, čára uprostřed je z popele z dřevěného uhlí.

Kód: 195
Raclette 2 600x600 removebg preview
65,22 Kč bez DPH
75 Kč

Polotvrdý francouzský sýr, ideální na tepelné zpracování.

Kód: 201
ambert removebg preview
56,52 Kč bez DPH
65 Kč

Fourme d'Ambert patří mezi nejstarší sýr ve Francii, je vyroben z kravského mléka v oblasti Auvergne. Pro sýr je typický válcovitý tvar. Polotvrdý sýr zraje cca 28 dní.

Kód: 336