Francouzské a jiné sýry

12 položek celkem
ambert removebg preview
42,61 Kč bez DPH
49 Kč

Fourme d'Ambert patří mezi nejstarší sýr ve Francii, je vyroben z kravského mléka v oblasti Auvergne. Pro sýr je typický válcovitý tvar. Polotvrdý sýr zraje cca 28 dní.

Kód: 336
216 natural mimolette removebg preview (1)
56,52 Kč bez DPH
65 Kč

Velmi tvrdý sýr pocházející ze severní Francie. Vyrábí se z kravského mléka za pomoci mezofilních kultur. Hotová sýrová koule váží zhruba 2 kg, sytě oranžovou barvu získává díky...

Kód: 216
195 morbier removebg preview
56,52 Kč bez DPH
65 Kč

Velmi jemný sýr,  s mírným zápachem. Je vyroben ve Francii z kravského mléka, čára uprostřed je z popele z dřevěného uhlí.

Kód: 195
Comte removebg preview
65,22 Kč bez DPH
75 Kč

Kravský sýr oříškové až nasládlé chuti.

Kód: 387
GRUYERE e1541436293472 removebg preview
65,22 Kč bez DPH
75 Kč

Francouzský tvrdý sýr oříškové chuti, zralý 18 měsíců. Pochází z pohoří Jury.

Kód: 213
parmigiano reggiano bertinelli azienda agricola pezzi removebg preview (1)
68,70 Kč bez DPH
79 Kč

Originální italský parmazán z regionu Reggiano Parmagiano, zraje 2 roky. S krystalky soli.

Kód: 204
gouda removebg preview
73,91 Kč bez DPH
85 Kč

Velmi tvrdá gouda, oranžově zbarvená. Velice výrazné krystalky soli dodají sýru  ostrou chuť. Tato Gouda zraje 3 roky. Na jazyku se rozpustí jako máslo.

Kód: 189
gormino gruyere cave aged 12 months 1S 1506 1 removebg preview
82,61 Kč bez DPH
95 Kč

Kravský sýr vyrobený ve švýcarské oblasti Gruyere. Jedná se o tvrdý sýr z nepasterizovaného mléka, doba zrání je 36 měsíců.

Kód: 210
detail Tomme de Brebis removebg preview
82,61 Kč bez DPH
95 Kč

Velmi jemný ovčí sýr, vyrobeno ve Francii.

Kód: 192
222 ovci removebg preview
82,61 Kč bez DPH
95 Kč

Polotvrdý jemný kozí sýr, vyroben ve Francii.

Kód: 222
207 comte removebg preview
108,70 Kč bez DPH
125 Kč

Francouzský kravský sýr nasládlé chuti s krystalky soli. 24 měsíců zralý.

Kód: 207
47 moliterno di tartuffo nero removebg preview
117,39 Kč bez DPH
135 Kč

Ovčí tvrdý sýr typu pecorino s černým lanýžem. Doba zrání tohoto sýra je 8 měsíců. Sýr obdržel v roce 2016 zlatou medaili World Cheese Award.

Kód: 219